Efficiëntie en Duurzaamheid Optimaliseren in Maritieme wereld met RefPro+

Ontdek hoe RefPro+ het koelsysteem van een maritieme klant transformeerde, waardoor ze aanzienlijke kosten bespaarden en hun efficiëntie verhoogden. Leer meer over onze innovatieve aanpak en ontdek hoe we uw bedrijf kunnen helpen.

Onlangs hebben we samengewerkt met een klant in de maritieme sector, waarbij onze implementatie van RefPro+ cruciale inefficiënties aan het licht bracht in hun koelsysteem. Het schip vertrouwde op een watergekoelde condensor, die normaal gesproken periodiek wordt gereinigd om optimale prestaties te garanderen. Echter, de klant richtte zich hoofdzakelijk op de persdruk van de compressor als maatstaf voor de prestaties van het gehele koelsysteem. Hierdoor werd de condensor vaak over het hoofd gezien, wat leidde tot ernstige vervuiling en corrosie die de werking van de condensor beïnvloedde. Om te begrijpen wat voor invloed een condensor heeft kijk eens naar ons artikel

Het bijzondere was dat de klant pas overwoog om de condensor schoon te maken wanneer de compressor een abnormaal hoge persdruk vertoonde en problemen begon te veroorzaken. Dit uitstel van onderhoud bracht echter al aanzienlijke schade toe aan de condensor door de opgebouwde vervuiling. Het gevolg was een geleidelijke afname van de koelcapaciteit, wat uiteindelijk een negatieve invloed had op de algehele operationele efficiëntie van het schip.

De situatie werd nog kritieker toen we ontdekten dat de condensor bijna bezweek onder de schade die was veroorzaakt door de opgebouwde vervuiling en corrosie. Als deze condensor was uitgevallen, zou dit niet alleen aanzienlijke herstelkosten met zich mee hebben gebracht, maar ook de operationele activiteiten van het schip ernstig hebben verstoord, met mogelijk financiële repercussies tot gevolg.

Gelukkig konden we dankzij de geavanceerde monitoring- en berekeningsmogelijkheden van RefPro+ snel vaststellen dat de efficiëntie van de condensor ver onder optimale niveaus lag. Dit was met name opmerkelijk gezien de koude watertemperaturen op zee, waarbij de condensorprestaties van cruciaal belang zijn voor de algehele koelcapaciteit van het schip.

In nauwe samenwerking met de klant hebben we een proactief plan opgesteld om de situatie aan te pakken en het koelsysteem naar een meer efficiënt en duurzaam niveau te tillen. Door de problemen met de condensor snel aan te pakken en ons optimalisatieproces nauwgezet te volgen, hebben we niet alleen verdere schade voorkomen, zoals mogelijke lekken, maar ook de algehele prestaties van het koelsysteem aanzienlijk verbeterd.

Binnen slechts een paar maanden waren de investeringen in RefPro+ terugverdiend door vermeden reparatiekosten. Dit benadrukt de uitzonderlijke waarde die RefPro+ biedt bij het optimaliseren van de efficiëntie van koelsystemen, met een snelle terugverdientijd die de investering rechtvaardigt.

Door RefPro+ te benutten, heeft onze klant niet alleen directe kostenbesparingen gerealiseerd, maar ook een basis gelegd voor langetermijnduurzaamheid. Deze case onderstreept de transformerende impact die proactief onderhoud en geavanceerde analyses kunnen hebben op maritieme operaties, en opent de weg naar een efficiëntere en duurzamere toekomst op volle zee.

Onze werkwijze na de implementatie omvat de volgende optimalisatiestappen:

  1. Definitie en baselinemeting.
  2. Opstellen van een initiële rapportage en optimalisatieplan.
  3. Implementatie van het optimalisatieplan.
  4. Testen en valideren van de implementatie.
  5. Rapportage en evaluatie van de resultaten.
  6. Beveiliging door middel van ons slimme rapportagesysteem.

Sluit u bij ons aan om uw koelbeheer te revolutioneren en onbenut potentieel voor efficiëntie en duurzaamheid in uw sector te ontsluiten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe RefPro+ uw operaties kan transformeren.

Deel dit artikel:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp