Delta Digital Piramide

“Ontdek hoe Delta Digital’s datagestuurde piramide een cruciale rol speelt in het verbeteren van industriële communicatienetwerken. Profiteer van geavanceerde datagestuurde intelligentie en haal waardevolle inzichten uit uw gegevens voor efficiëntie en concurrentievoordeel.”

De Delta Digital Piramide

Industriële communicatienetwerken volgen een hiërarchische structuur bestaande uit drie niveaus: het Veldniveau (Laag 1), het Controleniveau (Laag 2) en het Informatieniveau (Laag 3). Deze niveaus faciliteren een efficiënte gegevensstroom en controle voor industriële processen. Een belangrijke evolutie in deze piramide is de vierde laag, de Delta Digital laag. Deze laag onderscheidt zich door geavanceerde datagestuurde intelligentie en biedt aanzienlijke voordelen voor industriële bedrijven.

Veldniveau (Laag 1)

Het Veldniveau is het fundament van de industriële communicatiepiramide. Hier maken apparaten gebruik van eenvoudige communicatieopties, zoals aan/uit-signalen, 4-20mA-stroomlussen of seriële punt-naar-punt communicatie. De introductie van veldbustechnologieën, zoals ProfiNET, Profibus, Modbus, BacNet en CAN Bus, heeft geleid tot gedistribueerde controle tussen intelligente veldapparaten en controllers, waardoor industriële processen efficiënter en betrouwbaarder kunnen verlopen.

Controleniveau (Laag 2)

Boven het Veldniveau bevindt zich het Controleniveau, waar Programmeerbare Logische Controllers (PLC’s) en Operator Interfaces actief zijn. Snelle responstijden, snelle transmissiesnelheden, synchronisatie tussen machines en de verwerking van kritieke gegevens zijn essentieel voor een soepele werking van industriële systemen. Een Local Area Network (LAN) met het Ethernet TCP/IP-communicatieprotocol fungeert als een ideale netwerkarchitectuur voor naadloze verbinding tussen controle-eenheden en computers. Beheerde Ethernet-switches zijn van cruciaal belang op dit niveau, omdat ze geavanceerde configuratie en verbeterde netwerkcontrole bieden.

Informatieniveau (Laag 3)

Het Informatieniveau is het hoogste niveau van de industriële automatiseringspiramide. Hier fungeert het als het centrale knooppunt voor gegevens die verzameld zijn vanuit het Controleniveau (Laag 2). Dit niveau verwerkt grote volumes van niet-tijdgevoelige gegevens, en Beheerde Ethernet-switches blijven effectief werken om de gegevensstroom te faciliteren.

Delta Digital Laag (laag 4)

De meest opvallende toevoeging aan de industriële communicatiepiramide is de Delta Digital laag, ook wel bekend als de Data Intelligentielaag. Hier maakt Delta Digital gebruik van geavanceerde datagestuurde intelligentie, waaronder machine learning-algoritmen en domeinkennis. Deze laag biedt een holistische benadering van gegevensanalyse, waardoor waardevolle inzichten worden gewonnen uit de overvloed aan gegevens die afkomstig zijn van de onderliggende niveaus.

Het Belang van de Delta Digital Laag

Delta Digital’s datagestuurde intelligentie is van cruciaal belang voor industriële bedrijven, omdat het hen in staat stelt waardevolle inzichten te onttrekken aan de enorme hoeveelheid verzamelde gegevens. Door het gebruik van machine learning-algoritmen kunnen bedrijven voorspellende modellen ontwikkelen en implementeren om hun industriële processen te optimaliseren. Deze inzichten kunnen helpen bij het verbeteren van efficiëntie, het mogelijk maken van predictief onderhoud en het optimaliseren van het beheer van bedrijfsmiddelen.

Conclusie

Het Vierfasen Delta Digital Piramid van Succes in industriële communicatienetwerken biedt een diepgaand inzicht in de verschillende niveaus die cruciaal zijn voor een efficiënte werking van industriële processen. De toevoeging van de Delta Digital laag met datagestuurde intelligentie is een essentiële ontwikkeling in de industriële automatisering. Bedrijven kunnen nu profiteren van geavanceerde gegevensanalyse en machine learning om waardevolle inzichten te onttrekken uit hun gegevens en zo hun prestaties te optimaliseren en hun concurrentiepositie te versterken.

Deel dit artikel:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp