Datacenter PUE verlaging met RefPro+

Lees hoe een topdatacenter met RefPro+ 11% energie bespaarde en hun PUE verlaagde.

Introductie:

Een vooraanstaand datacenter in de sector van data-opslag stond bekend om zijn efficiëntie en innovatie. Toen nieuwe operationele eisen, zoals het verhogen van de inblaastemperatuur tot 27°C, zich aandienden, werd het datacenter geconfronteerd met de uitdaging om zijn koelsysteem verder te optimaliseren. Ondanks uitgebreide operationele data ontbrak het aan specifieke analyses voor de koelinstallatie zelf. Dit leidde tot de zoektocht naar een partner die verder kon gaan dan de gebruikelijke benaderingen.

Uitdagingen:
1. Operationele Efficiëntie:Gebrek aan specifieke analyses voor de koelinstallatie, ondanks uitgebreide operationele data.
2. Regelsysteem Upgrade: Het bestaande regelsysteem was niet geoptimaliseerd voor de nieuwe eisen, wat heroverweging van temperatuurregeling en koelmachineprestaties vereiste.
3. Holistische Systeemaanpassingen: Er was behoefte aan een benadering die verder ging dan conventionele methoden om elk aspect van het koelsysteem te optimaliseren.
4. Minimalisatie van Neveneffecten: Verbeteringen moesten worden geïmplementeerd zonder negatieve invloed op het systeem.

Oplossing:
Het datacenter koos voor Delta Digital’s RefPro+ systeem om deze uitdagingen aan te pakken. RefPro+ bood real-time optimalisatie, efficiëntieverbeteringen en inzichtelijke rapportage, waardoor het datacenter de prestaties van zijn koelsysteem kon verbeteren. Door regelmatige meetings tussen het operationele management en RefPro+ specialisten bleef het datacenter verzekerd van voortdurende optimalisatie en maximalisatie van toegevoegde waarde.

Resultaten:
11% Operationele Energiebesparing: Directe kostenbesparingen dankzij verfijnde optimalisatie.
Verlaging van de PUE: Bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen van het datacenter.
Aantrekkelijke ROI: Terugverdientijd van de investering in RefPro+ binnen twee jaar.

Tot slot:
Dit succesverhaal benadrukt het belang van samenwerking en innovatie bij het streven naar optimale prestaties, zelfs in reeds efficiënte systemen. Door te kiezen voor RefPro+ en samen te werken met Delta Digital, kon het datacenter zijn operationele efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd zijn milieudoelstellingen behalen. Dit illustreert hoe zelfs de meest geavanceerde organisaties nog ruimte hebben voor verbetering en hoe de juiste technologische oplossingen kunnen helpen om die ruimte te benutten.

Deel dit artikel:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp